Over ons

Gezondheid en welzijnsblog

Ik ben begonnen met bloggen toen ik net als verpleegkundige te werk ging. Mijn naam Fatima 34 jaar en alweer een paar jaar actief met het onderwerp gezondheidszorg. Oorspronkelijk had ik een ander vakgebied gekozen, maar ik realiseerde mij dat ik graag met en voor anderen werk. Wat het werk binnen de gezondheid en welzijn zo belangrijk maakt is de zorg voor anderen. Als verpleegkundige heb ik elke dag te maken met veel verschillende situaties, maar de persoonlijke aandacht blijft hierbij het allerbelangrijkste. Op mijn blog lees je de laatste tips rondom de gezondheid en welzijn. Zo blijft je langer fit en kun je ook anderen helpen hun welzijnsniveau te handhaven.

Zoeken

Recente artikelen

Archief

Gezondheid en welzijnsblog

Natuurlijke haarproducten: voor gezond haar en een schoner milieu!

by Jenny Gardner

Gebruikmaken van natuurlijke haarproducten om je haar te verzorgen, is een van de beste keuzes die je in je leven kunt maken. Consumenten die besluiten om over te stappen van standaard verzorgingsproducten voor het haar, denk aan gewone shampoo, crèmes en haargels, naar natuurlijke producten voor haarverzorging, merken de voordelen van natuurlijke soorten haarverzorging op kortere en langere termijn. Zo wordt je haar zachter, sterker en oogt je kapsel frisser en vitaler. Wil je alle voordelen weten van natuurlijke haarverzorgingsmiddelen? Dan moet je gauw verder lezen!

Natuurlijke haarproducten staan garant voor gezonder, sterker en mooier haar

Een cruciaal argument om de aankoop van natuurlijke haarproducten serieus in overweging te nemen, is het sterker en vitaler worden van je haardos. Natuurlijke producten voor je haar bevatten namelijk biologische ingrediënten, die veel mineralen en vitaminen bevatten en je haar optimaal voeden. Kunstmatige, synthetische en chemisch gefabriceerde stoffen - die de kern vormen van standaard haarproducten - ontbreken in biologische haarproducten. En dat betekent dat je haar met natuurlijk verzorgingsmateriaal in een vele betere conditie blijft. Kapotte haarcellen en haarwortels krijgen de kans om te herstellen, als je over een langere periode gebruikmaakt van biologische haarverzorgingsmiddelen. En, ook dat is fijn: je haar gaat er na verloop van tijd een stuk frisser en glanzender uitzien. Dit komt vooral doordat je geen giftige en schadelijke stoffen meer in je hoofdhaar krijgt, zoals sulfaten, siliconen en andere slechte ingrediënten. Je haar ontgift letterlijk en krijt weer de schwung en charme van vroeger!

Uitgebreide keuze qua assortiment verzorgingsproducten

Veel mensen die overwegen om andere haarproducten te gaan aanschaffen, zoals biologische shampoo en toebehoren, denken dat er op dit gebied eigenlijk niet zoveel te kiezen valt. Gelukkig valt dat reuze mee. Koop je jouw haarverzorgingsproducten bij een goede drogist of een speciaalhandel? Dan kun je tegenwoordig rekenen op heerlijk zachte en lekker ruikende haarmiddelen in allerlei soorten en varianten, haar conditioners, doucheshampoos en haarcrèmes, tot geurige en kleurige haargels.

Duurzamer en milieubewuster leven begint bij jezelf

Een goede reden om biologische producten voor haarverzorging aan te schaffen, is dat je daarmee een stap in de goede richting zet van een duurzamer, milieubewuster en klimaatvriendelijker leven. Het mooi van niet-synthetische haarverzorgingsproducten is namelijk dat de ingrediënten van deze haarmiddelen natuurlijk van aard zijn. Anders dan chemische stoffen belasten ze het milieu dus niet, omdat ze een biologische samenstelling hebben en daardoor afgebroken kunnen worden. Wil je ook een bijdrage leveren aan een beter leefbare wereld en een schonere omgeving (naast schoner haar)? Overweeg dan eens om over te stappen op natuurlijke haarverzorgingsproducten van BodyWellnessBeauty voor jezelf, je partner en/of je kinderen.

Delen